blank1AcasăEditorialContactblank2
Viaţa este aici şi acum - Osho

"Nici o persoană inteligentă nu este interesată în a-i domina pe alţii. Ea este interesată în primul rând să se cunoască pe sine.

Inteligenţa superioară este orientată spre mistică, în timp ce minţile mediocre sunt interesate de putere. Puterea poate fi lumească, politică, financiară ... sau poate fi putere spirituală asupra a milioane de fiinţe; dorinţa fundamentală este însă aceea de a domina din ce în ce mai mulţi oameni. Această dorinţă apare pentru că nu vă cunoaşteţi pe voi înşivă, pentru că nu vreţi să acceptaţi această ignoranţă. Sunteţi atât de înspăimântaţi de faptul că nu vă cunoaşteţi pe voi înşivă, vă este atât de teamă să recunoaşteţi ignoranţa care domneşte în centrul fiinţei voastre, încât încercaţi să scăpaţi de acest întuneric folosind metode cum ar fi dorinţa de bani, de putere, de a fi respectat şi onorat.

Celălalt este celălalt. Nu doreşti nici să domini, nici să fii dominat. Libertatea este însăşi esenţa faptului de a fi ceva mai conştient.

Libertatea este înflorirea voastră, floarea de lotus care se deschide în soarele dimineţii. Şi până când acest lucru nu se întâmplă, nu veţi simţi acea mulţumire, acea împlinire, acea pace pe care o simţiţi când ajungeţi acasă. Fiecare îşi poartă casa în interiorul său. Nu trebuie să mergeţi niciunde, trebuie doar să renunţaţi la faptul de a mai pleca undeva, pentru a rămâne acolo unde sunteţi şi aşa cum sunteţi. Fiţi - pur şi simplu. Şi în acea tăcere deplină a fiinţei sunt ascunse toate misterele existenţei."Viaţa este aici şi acum - Osho

cat

"Fiecare se simte inferior într-un fel sau altul. Motivul este neacceptarea faptului că fiecare este unic. Nu se pune problema superiorităţii sau a inferiorităţii. Fiecare face parte dintr-o categorie care îi este proprie, şi din acest lucru nu rezultă nicio comparaţie. Noi nu le-am permis oamenilor să se accepte pe ei înşişi aşa cum sunt.

În clipa în care te accepţi aşa cum eşti, fără nicio comparaţie, orice inferioritate şi orice superioritate dispare. În acceptarea totală de sine vei fi liber de aceste complexe de inferioritate sau superioritate. Altfel, vei suferi toată viaţa. Şi nu pot să-mi închipui o fiinţă care să aibă totul în această lume. Unii n-au ezitat să încerce, dar au eşuat lamentabil.

Fii doar tu însuţi şi va fi suficient. Eşti acceptat de soare, eşti acceptat de lună, eşti acceptat de arbori, de ocean, de pământ. Ce poţi să îţi doreşti mai mult? Eşti acceptat de întregul univers. Bucură-te şi savurează acest lucru!."[ Sus ]         [ Versiunea printabilă ]
[