blank1AcasăEditorialContactblank2
Programul unei săptămâni obişnuite

********

*   Luni   *

********


8:00

- Sosirea la serviciu ...

 

8:05

- Sosirea la serviciu. Cafea, cititul ziarelor ...

 

9:20

- Au sunat de la Contabilitate, spun că nu se pot conecta la serverul accounting. Am deschis manualul şi le-am oferit raspunsul standard nr.112: "Hmmm, păi la mine funcţioneză". Am mai borborosit încă ceva şi i-am sfătuit să-şi reseteze calculatorul şi să încerce din nou să se logheze. Între timp de pe UPS am deconectat fierbătorul de cafea (şi aşa am consumat toată cafeaua) şi am reconectat din nou cablu de tensiune de la accounting. După câteva momente, m-au sunat cei de le Contabilitate şi au zis că e totul OK. Totuşi, nimic mai frumos decât user fericit!

 

10:20

- O colegă de la Marketing se plânge că nu-i funcţionează modemul. I-am bâlbăcit că-i fac legătura cu expertul nostru de comunicaţii, şi i-am făcut legătura la portarul de jos. Tehnologia asta de birouri moderne este o minune.

 

10:50

- A trecut Shefu pe la mine: cică, se-nmulţesc plângerile la calitatea suportului tehnic. Am întrebat cine se plânge, evident, Marketingul.

Shefu a zis că va rezolva, m-a anunţat că restul zilei va lipsi şi s-a dus să joace tenis.

 

11:05

- Ziua de luni întotdeauna mă dă de gata. Am scris în cartea adminilor "Plecat în achiziţionarea echipamentelor sofisticate" şi am ieşit să cumpăr o dischetă şi la o plimbare prin oraş.

 

16:20

- Revenirea din "Achiziţionarea echipamentelor sofisticate". Am verificat robotul telefonic pentru mesaje, aveam 0 mesaje. Se pare că nu era defect, doar am uitat să-l pornesc. Am reparat problema şi am trecut situaţia în cartea administratorilor.

 

16:25

- Plecarea de la serviciu (maaaamă, ce zi grea am avut).

 

*********

*   Marţi   *

*********

 

9:10

- Din nou a trecut shefu pe la mine să-mi comunice plângerile de la Marketing. I-am arătat noul screensaver cu Hot Amanda ce l-am adus săptămâna trecută de pe net. Shefului i-a plăcut, vroia şi el o copie. I-am dat discheta de ieri şi l-am întrebat când va rezolva plângerile. Mi-a raspuns că va trebui să angajeze pe încă cineva la tehnic. Evident că singur nu fac faţă la probleme.

 

9:50

- Am ajuns până la al 8-lea nivel în Quake 3.

 

10:25

- A sunat consultantul directorului de Producţie. Vroia să ştie cum se fac graficele în Excel. I-am răspuns că pentru astfel de întrebări tehnice avem expertul nostru în Excel şi i-am făcut legătura din nou la portarul nostru. E bine că avem telefoane moderne.

 

11:00 A venit portarul la mine. Spune că tot timpul îl sună diferiţi oameni cu întrebări ciudate. I-am zis că-l învăţ totul, dacă-mi ţine locul o oră lângă telefon. A acceptat.

 

11:05

- Plecarea la prânz.

 

14:00

- Am revenit de la prânz. Portarul a rămas neclintit la telefon. Mi-a zis ca telefonul a sunat încontinuu şi la toţi a făcut legătura la bufetul firmei. Băiatul acesta e BETON!

 

14:10

- Am început să-l învăţ pe portar Quake-ul (îl cheamă Vasile). A fost un ucenic bun şi după câteva ore m-a distrus complet la joc. Am mirosit că băiatul acesta are potenţial.

 

16:00

- Vasile şi-a terminat tura, şi am terminat şi cu şcoala pentru Quake. Mie mi-a mai rămas o oră la serviciu. Mă gândeam ce să fac, şi mi-am adus aminte de serverul Accounting de ieri. Atunci am încercat întrerupătorul principal din spatele meu, să verific dacă funcţionează. A funcţionat fără probleme ceea ce nu se poate spune despre UPS şi server.

 

16:30

- Plecarea de la serviciu.

 

************

*    Miercuri    *

************

 

8:30

- Shefu s-a ţinut de cuvânt şi a adus un băiat nou pentru suportul tehnic. Vreunul Ionel. I-am arătat camera cu serverul Accounting, întrerupătorul principal şi i-am pus un calculator pe biroul lui. La început s-a plâns puţin că a primit doar un PC-XT însă l-am convins că pentru Windows este deajuns şi monitorul alb-negru.

 

9:00

- Calculatorul lui Ionel a terminat cu încărcarea Windows-ului şi baiatul s-a arătat interesat imediat pentru accesul în reţea. I-am făcut un cont şi parola i-am setat-o pe minim 64 de biţi, securitatea la mine este prioritate.

 

9:15

- Au sunat de la Contabilitate, au nevoie de un cont nou pentru o angajată nouă. Le-am răspuns că pentru cont, trebuie să completeze un formular special şi semnat de directorul firmei, şefii tuturor departamentelor, băiatul de la depozit şi portar. Puţin au ramas surprinşi, însă pe mine nu ma interesa, că oarecum le-am lăsat receptorul.

 

10:05

- A sunat una Magda de la Contabilitate, cică îi trebuie parola pentru reţea. După voce mi s-a părut că are 19-20 ani. Am întrebat-o de nume, prenume, ziua de naştere, dacă e căsătorită şi adresa. Normal - 20 şi necăsătorită. I-am zis că parola este o informaţie foarte confidenţială şi dacă i-o găseşte cineva o dau afară de la serviciu, m-am oferit să i-o comunic personal deseară la ea acasă, era atât de fericită că sunt o persoană serioasă şi devotată că s-a oferit să plătească ea taxiul. I-am zis că locuiesc în cealaltă parte a oraşului şi seara mi-au luat 5 minute să ajung pe jos la ea. Banii pentru taxiu i-am folosit pentru cumpărarea a 128 memorie ...

 

11:05

- În final, Ionel s-a logat la reţea şi imediat a început ceva să lucreze. L-am trimis după ţigări. Să înveţe şi băiatul ceva.

 

11:20

- Ionel a venit cu ţigările. I-am arătat manualul de la sistemul AS-400 şi i-am zis să stea lângă telefon, să încerce şi puţină muncă fizică. Am plecat să iau masa.

 

16:00

- Am venit de la masă. Ionel se pare că a cedat nervos - trei ore spune că a încercat să dea start la serverul Accounting. L-am înjurat şi l-am trimis din nou după ţigări. Am reconectat din nou cablu ethernet la server. Imaginea pe monitor s-a dereglat puţin însă situaţia s-a rezolvat, important e că treaba era facută.

 

16:10

- Secretara de la Personal a întrebat cum se activează autocorrect din Word. Am sfătuit-o să folosească shortcut-ul Ctrl-Alt-Delete. Mi-a mulţumit şi a lăsat receptorul.

 

16:30

- L-am prins pe Ionel în WC cum citeşte anunţurile cu ofertele de joburi. M-am gândit că ziua de azi era una foarte reuşită şi am plecat acasă.

 

*******

*   Joi   *

*******

 

8:30

- Din nou a aparut Shefu (ce naiba, va veni in fiecare zi? - Nu ajung nici ziarul să citesc). De data asta a adus vesti bune - Ionel a anunţat că nu mai vine la serviciu. I-am zis Shefului că azi este foarte greu să găseşti oameni de treabă. Adică te ROG! Să împart culcuşul meu cu altcineva ... !

 

8:55

- A sunat cineva de la Dezvoltare, cica nu poate sa scoata fonturi RO la imprimanta. L-am intrebat ce cip are pe placa grafica; nu stia. L-am rugat sa nu ma deranjeze asa nepregatit si sa revina cand va fi la cunostinta cu bazele calculatoarelor.

 

9:15

- A revenit cel de la Dezvoltare, cică a aflat că cipul de pe placa grafică nu are nici o legătură cu fonturile. I-am răspuns că nu de placa grafică am întrebat, ci de placa VIDEO. Şi-a cerut scuze, a zis că va reveni dacă găseşte informaţia şi a lăsat receptorul.

 

9:30

- Au sunat cei de la Economic, cică pe factură în loc de semnul exclamării le apar semnele de întrebare. Hm, este a doua situaţie azi cu probleme de fonturi aşa că le-am promis că voi face ceva. După puţin timp, m-am gândit şi am decis să fac o modificare generală la documente. Am făcut să apară litere albe pe pagina albă; şi fontu l-am schimbat în Wingdings (acum măcar nu se va vedea problema de semnul exclamării şi întrebării).

 

10:00

- În mijlocul nivelului 9 la Quake 3, a trecut Vasile pe la mine să merg cu el la prânz. M-am gândit câte întrebări proaste mă aşteaptă azi despre fonturi, şi am plecat cu el.

 

************

*     Vineri      *

************

 

8:00

- M-am întors de la prânz.

 

8:25

- A sunat un nefericit de la Personal, cică a uitat parola pentru sistem. Sfatul meu era să folosească procedura specială pentru recuperarea parolei - FDISK. Nefericitul mi-a mulţumit şi a lăsat receptorul. O Doamne, chiar şi astfel de persoane există pe lume?

 

8:35

- A revenit tipul de la Personal. Problema cu parola era rezolvată, dar acum a apărut una nouă - la bootare sistemul îi răspunde "Error = accessing Drive 0". I-am zis că este o problemă hard şi că are nevoie de un calculator nou.

 

9:15

- NAAAASOOOOLLLL...nefericitul pe care l-am măcelărit în Quake 3 era Shefu!!! A dat peste mine în birou supărat şi nici nu a reacţionat la cel mai nou screen saver Double Twins Exctasy. De luni sunt evacuat de la firmă.

 

10:00

- Fac ceea ce Ionel a făcut alaltăieri, adică citesc anunţurile cu oferta de job-uri şi încerc să sun la câteva alese de mine. În pauza dintre telefoane fac ordine în macrou-ri Word - adaug comanda DeleteDocument.

 

11:15

- Am găsit un nou loc de muncă. Adică este la fel cu ceea ce fac şi aici, şi încă mai este într-o firmă de soft care anul trecut a lansat pe piaţă un nou OS de calculatoare. Îmi iau la revedere şi lansez în reţea un worm şi fac bagajele cu tot cu cana de cafea.

 

La revedere !!!![ Sus ]         [ Printează ]
[